MENY
Pikachu angriper med elektrisitet, men vi kan ikke si noe om hvor farlig angrepet dens er

19. oktober 2016 Kommentarer er skrudd av for Derfor vet ingen hvor farlig Pikachu er Views: 4042 Fritid

Derfor vet ingen hvor farlig Pikachu er

Den elektriske Pokémon-en Pikachu angriper med 100 000 volt, men det sier ingenting om hvor farlig angrepet hans er.

Elektriske Pikachu er den mest kjente av alle Pokémon. Ifølge flere kilder på internett, blant annet Pokémon-leksikonet Bulbpedia, har Pikachus strømangrep en spenning på 100 000 volt. Å bli angrepet med 100 000 volt høres skummelt ut, men det sier ingenting om hvor farlig Pikachus angrep er.

Grunnen til det er at volt ikke sier noe om hvor mye strøm Pikachu faktisk sender gjennom fiendene sine. Volt sier noe om angrepets potensiale for å sende strøm, men det sier ikke noe om hvor mye strøm Pikachu faktisk angriper med. Sagt på en annen måte: Selv om du har en stor vannkran kan du stille den inn så det bare drypper noen få dråper vann. Volt er betegnelsen på hvor stor vannkranen er, men det sier ikke noe om hvor mye vann som kommer gjennom kranen.

Pikachu vs. elektrisk ål

La oss sammenligne med en elektrisk ål. Vi vet to ting om hvordan den elektriske ålen angriper med strøm: Hvor mye spenning (volt) den angriper med, og hvilken strømstyrke (ampere) angrepet har. Det er strømstyrken i samarbeid med spenningen som sier noe om hvor mye effekt som leveres i ålens angrep og dermed hvor farlig angrepet er.

Ifølge Wikipedia kan den elektriske ålen angripe med en spenning på opptil 860 volt og en strømstyrke på 1 ampere. For å finne ut hvor farlig et slikt angrep er må vi multiplisere volt og ampere (860*1), og da finner vi ut at den elektriske ålens angrep består av 860 watt. Watt er betegnelsen som sier hvor mye effekt det er i angrepet, og dermed hvor mye strøm den som angripes utsettes for. For eksempel bruker en stor varmeovn omtrent 1000 watt, mens en Apple TV bruker opptil 5 watt.

Dersom Pikachu har like mye strøm som en elektrisk ål

Ettersom Pikachus angrep ifølge Nintendo er på 100 000 volt, men de ikke oppgir noen ampere for angrepet, kan vi derfor ikke si noe om hvor farlig en Pikachu er. Men hvis Pikachu har like mye ampere i angrepet sitt som en elektrisk ål, får angrepet en effekt på 100 000 watt. Det er like mye strøm som trengs for å lade omtrent 40 elbiler på vanlig hjemmelading, eller å hurtiglade 2 elbiler på Fortum Charge & Drives ladestasjoner.

Kommentarer

kommentarer

Tags:, , , , , ,

Kommentarer er låst