MENY
En PlayStation 4 bruker over 80 ganger mer strøm enn en Apple TV ved streaming av film og serier.

10. november 2016 Kommentarer er skrudd av for PlayStation 4 er et strømsluk Views: 9883 Fritid, Strømsparing

PlayStation 4 er et strømsluk

Vi sammenlignet strømforbruket i en PlayStation 4 og en Apple TV. Resultatet overrasket oss!

En Apple TV har et svært beskjedent strømforbruk. Når du streamer filmer og serier fra Netflix, HBO Nordic eller andre tjenester, bruker den kun 1 watt. Det betyr at det tar over 1000 timer før strømforbruket koster deg 1 krone!

Til sammenligning bruker en stor panelovn opp til 1000 watt, og kan koste opp mot en krone i timen.

Vi valgte å undersøke hvordan det sammenlignbare strømforbruket i Sonys PlayStation 4 (PS4) er, og til vår overraskelse brukte den hele 84 watt på å gjøre samme oppgave – streame video fra Netflix og HBO Nordic! Til og med i hvilemodus brukte PS4 10 watt – altså 10 ganger så mye strøm som Apple TV bruker når den streamer video.

Vi testet også strømforbruket mens vi spilte FIFA 17 og Mafia 3. Da brukte PS4 henholdsvis 105-110 watt og 125-130 watt.

Samfunnet må ta kostnaden

PS4s strømforbruk under streaming av film vil likevel ikke tømme lommeboka di når strømregningen kommer – 15 timers Netflix-streaming på PS4 koster 1 krone i strømutgifter. Men det betyr ikke at det store strømforbruket ikke koster noe.

Sony har per 2016 solgt over 40 millioner PlayStation 4-enheter. Dersom alle disse brukes til å se Netflix i én time, vil det ugjøre et samlet strømforbruk på 3,32 millioner kilowatt timer (kWh) mer enn om de hadde streamet med en Apple TV. Det utgjør årsforbruket av strøm til over 200 norske boliger!

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Mange bekker små, altså. Dette er også grunnen til at EU innfører regelverk som bestemmer hvor mye strøm ulike husholdningsartikler har lov til å bruke. Blant annet vil et EU-regelverk som nylig trådte i kraft som begrenser hvor mye strøm støvsugere kan bruke, årlig spare Europa for like mye strømforbruk som alle husholdningene i Belgia bruker i løpet av et år. Regelverket vil også kutte årlige CO2-utslipp med 6 millioner tonn. Gjennom EØS-avtalen er regelverket også innlemmet i norsk lov.

Dersom du ønsker en garanti for at strømmen du kjøper kommer fra en fornybar energikilde, må du kjøpe en strømavtale med opprinnelsesgaranti!
Les mer og bestill opprinnelsesgarantert strøm fra Fortum her.

Så mye strøm brukte PlayStation 4 og Apple TV i vår test:

Spille FIFA 17: 105 – 110 watt
Spille Mafia 3: 125-130 watt
Streaming av Netflix og HBO Nordic 84 watt
Hvilemodus: 10 watt
Avslått: 0 watt

Streaming av Netflix og HBO Nordic med Apple TV: 1 watt

Modellene vi har testet er en Apple TV 3. generasjon og den originale PS4

Kommentarer

kommentarer

Tags:, , , , , , ,

Kommentarer er låst