MENY

27. november 2015 Kommentarer er skrudd av for Snart får du bare én strømregning Views: 4110 Bolig, Strømsparing

Snart får du bare én strømregning

Ønsker du å motta en samlet regning for strømforbruk og nettleie? Fra 1. september 2016 får alle strømkunder denne muligheten!

Det er store endringer i strømbransjen. En av de største er den som innebærer at du som strømkunde ikke lenger skal forholde deg til netteieren – selskapet som eier og vedlikeholder ledningene som bringer strømmen til huset ditt.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Det fører til at du i framtiden ikke lenger får en egen regning for nettleie. I stedet skal strømleverandøren, selskapet du kjøper strøm fra, samle både nettleien og strømforbruket ditt på samme regning. Når du betaler regningen, sørger strømleverandøren for at netteieren får sin andel. Dette kalles gjennomfakturering.

Innen dette kan skje, må et nytt regelverk som nå er på høring fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) tre i kraft. NVE har annonsert at det nye regelverket skal tre i kraft fra 1. september 2016. Dette regelverket åpner for at alle netteiere som tilbyr én faktura til sine kunder gjennom strømselskap som er organisert i samme konsern eller selskap som nettselskapet, også må tilby dette til alle andre strømleverandører.

For deg som strømkunde betyr det at du fritt kan velge den strømavtalen som passer best for deg og få samlet forbruk på én faktura, uansett hvem netteieren din er!

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg en god strømavtale!

Kommentarer

kommentarer

Tags:, , , ,

Kommentarer er låst